Home 9 Keuken 9

Alternatief voor Quooker? Leer alles over de kokendwaterkraan.

7 okt 2022

In nederland gaat de Quooker al geruime tijd rond in de markt en is het een onmisbare uitbreiding van iedere moderne keuken. Echter noemt iedereen het wel een Quooker maar is het een kokendwaterkraan. Toch wanneer je tegen iemand zegt: “heb jij ook een kokendwaterkraan?” zal deze je vaker niet begrijpen dan wanneer je het woord “Quooker” had gebruikt. Ook al gebruikt iedereen het woord “Quooker” zijn er ook genoeg alternatieven die een goede keuze zijn.

Bas de wit - content creator FlexTap

Bas de Wit

Content creator FlexTap – leestijd 5 minuten

keuken wrap zwart

Hoe is de kokendwaterkraan ontstaan?

Zoals Quooker heel mooi zegt: “Kokend water uit je keukenkraan? Anno 1970 was het een bijna absurde gedachte, inmiddels verovert Quooker de wereld. Dit is wat er gebeurde”. Toch was er Henri Peteri, welke werkte bij unilever, die wachten op kokend water een absurde gedachten vond en al snel begon met het ontwikkelen van het eerste prototype. Vanaf dit punt heeft Quooker de kokendwaterkraan onmisbaar gemaakt in iedere keuken. De volledige geschiedenis van Quooker vindt je hier.

Hoe werkt een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan bestaat altijd uit meerdere onderdelen. Het systeem bestaat uit een reservoir waarin het kokende water wordt bewaard en een kraan waaruit het kokende water komt. Deze kraan kan je kopen als losse extra kraan (zoals Quooker oorspronkelijk ook begonnen is) of als 3in1 kraan waarbij het koude, warme en kokende water uit dezelfde kraan komt. De kranen zijn vaak ook uitgerust met een filter wat zorgt voor het filteren van kalk of zelfs andere onzuiverheden zoals bij de Flextap Filtered.

Wat zijn de voordelen van een kokendwaterkraan?

Een kokendwaterkraan is handiger dan je denkt en biedt vele voordelen. Je kan hem gebruiken voor het zetten van thee, een gekookt eitje, het steriliseren van een flesje voor de kleine of zelfs voor het blancheren van je groenten. Het grootste voordeel hierbij dat je nooit meer hoeft te wachten en veel tijd bespaart omdat je het water niet hoeft te koken. Naast het grote gebruiksgemak is een kokendwaterkraan ook energiebesparend, waterbesparend en enorm veilig om in gebruik te nemen. Een ongeluk met kokend water is aanzienlijk kleiner met een kokend water kraan dan met een waterkoker. Zo beschikt de Quooker over een dubbel druk en draai systeem en zijn er kranen zoals Grohe die werken met Grohe Childlock. Al met al kan je die lelijke waterkoker wel van het aanrechtblad gooien en een prachtige kokendwaterkraan laten plaatsen, bespaart je ook nog is een hoop ruimte door het compacte reservoir.

Keuken met zwarte wrap


Wat zijn de voordelen van een alternatief voor Quooker?

Quooker is de grootste in de markt op het gebied van kokendwaterkranen, een Quooker is dan ook in bijna heel Europa en bij iedere keukenboer in Nederland verkrijgbaar. Echter zijn er ook een hoop alternatieven die niet verkrijgbaar zijn bij de keukenboer maar wel een goede keuze kunnen zijn voor in jouw keuken. De voordelen van een alternatief kunnen hem zitten in het feit dat je een andere kraan mooier vindt, maar het kan ook zeker flink uitmaken voor de prijs van een kokendwaterkraan. Een kokendwaterkraan is zeker geen goedkope aanschaf en hierom kan het soms aantrekkelijk zijn te kijken voor een goedkoper alternatief voor dezelfde kwaliteit, die nieuwe keuken is vaak al duur genoeg.

Op zoek naar een alternatief voor Quooker? Bekijk de FlexTap.

Aangezien je dit artikel leest weten wij bij FlexTap dat jij al bekend bent met het merk Quooker, zoals we begonnen: bijna iedereen kent alleen maar Quooker. Toch kun je ook kijken naar de voordelen van onze FlexTap. De FlexTap levert kranen voor een aantrekkelijke prijs met hoge kwaliteit en goede service. Op deze manier kun jij genieten van een kokendwaterkraan zonder hier te veel voor te betalen.

Meer lezen? bekijk onze andere artikelen:

Bekijk alle voordelen

Lees meer over de voordelen en ontdek alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Stel direct je FlexTap samen

Bekijk onze verschillende modellen en ontdek nu welke FlexTap het beste bij jou past!