Onderhoud

Naast gemakkelijk te installeren is de FlexTap ook eenvoudig te onderhouden. Hier vind je alles over het schoonmaken van de kraan, het onderhoud en nieuwe filters.

Waarom onderhoud?

Om er voor te zorgen dat jij zorgeloos kunt blijven genieten van jouw FlexTap dien je de FlexTap wel te onderhouden. Het meeste onderhoud wordt al gedaan door simpelweg het filter te vervangen. Daarnaast heeft goed onderhoud ook voordelen:

N

Goed onderhoud zorgt ervoor dat de FlexTap optimaal blijft werken, wat beter is voor de levensduur van jouw systeem.

N

Veel kalk in het FlexTap reservoir zorgt voor een hoger energie verbuik, hierom moet het systeem kalk vrij blijven.

Snel naar:

Filter vervangen 5

FlexTap schoonmaken5

FlexTap kalkvrij houden5

Filter vervangen

Elke FlexTap wordt geleverd met een BoilerPROTECT filter, dit filter beschermt jouw reservoir tegen kalk. De FlexTap Filtered beschikt naast het BoilerPROTECT filter ook over een AquaCLEAN filter.

We raden je aan het filter om de 6 maanden of 2000L te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit kan zeer gemakkelijk met de instructies in de handleiding.

Instructies:

Filter cartridge vervangen FlexTap Classic

Filter cartridge vervangen FlexTap Filtered

FlexTap Schoonmaken

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je FlexTap er mooi uit blijft zien. Maar niet elk type kraan kan op dezelfde manier worden schoongemaakt. Hier naast vind je de instructies per finish, elke finish heeft zijn eigen instructies.

Belangrijk: Wij raden het bij alle FlexTap kranen ten zeerste af om gebruik te maken van andere schoonmaakmiddelen zoals anti-kalkmiddelen, schuurmiddelen of koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

Gebruik ook geen schuursponsjes of andere schurende middelen.

Maak een keuze:

Chrome Plated5

Matte Black5

Brushed Metal5

FlexTap kalkvrij houden

Het BoilerPROTECT filter houd de FlexTap kalkvrij, echter kan er in sommige regio’s een hogere waterhardheid zijn waardoor er meer kalk in het reservoir terrecht komt. Hierom kan het verstandig zijn het reservoir ook handmatig te ontkalken. 

N

De FlexTap gebruikt minder energie als deze vrij is van klak, hierom is het belangrijk het reservoir goed kalk vrij te houden.

Instructies:

Reservoir preventief ontkalken

Meer over de voordelen

Lees meer over de voordelen en ontdek alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Bekijk de collectie

Bekijk onze modellen en ontdek nu welke FlexTap kokend water kraan bij jou past!