Onderhoud

Naast gemakkelijk te installeren is de FlexTap ook eenvoudig te onderhouden. Hier vind je alles over het schoonmaken van de kraan, het onderhoud en nieuwe filters.

Direct antwoord op je vraag?

Gebruik dan ons helpcenter om je probleem snel op te lossen, kom je er toch nog niet uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Vervangen van het filter

De FlexTap Filtered zuivert elke druppel water. Alle onzuiverheden blijven achter op het filter. Vanzelfsprekend moet deze filter worden vervangen om de kwaliteit van het water hoog te houden.

We raden aan je filter cartridge om de 6 maanden of 2000L te vervangen voor een nieuw exemplaar. Dit kan zeer gemakkelijk met de instructies in de handleiding.

Schoonmaken van de FlexTap

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat je FlexTap goed schoon blijft. Maar niet elk type kraan kan op dezelfde manier worden schoongemaakt. Hier onder vind je de instructies per finish, elke finish heeft zijn eigen instructies.

Belangrijk: Wij raden het bij alle FlexTap kranen ten zeerste af om gebruik te maken van andere schoonmaakmiddelen zoals anti-kalkmiddelen, schuurmiddelen of koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

Gebruik ook geen schuursponsjes of andere schurende middelen.

FlexTap Chrome Plated

Wanneer je een FlexTap Chrome Plated bezit kun je deze het beste schoonmaken met glasreiniger en een zachte doek.

Spuit hierbij de glasreiniger niet direct op de kraan maar op de doek, vervolgens kun je de kraan met deze doek afnemen. Droog de kraan na schoonmaken af om kalkvlekken te voorkomen.

FlexTap Matte Black

De FlexTap Matte Black blijft op zijn mooist als je deze alleen schoonmaakt met warm water en een zachte doek. Droog de kraan na schoonmaken altijd af om kalkvlekken te voorkomen.

Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddelen met een koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

FlexTap Brushed Metal

Ook de FlexTap Brushed Metal blijft op zijn mooist als je deze alleen schoonmaakt met warm water en een zachte doek.

Gebruik ook hier absoluut geen schoonmaakmiddelen met een koolstofverbinding zoals isopropanol, alcohol en ethanol, deze tasten de finish aan.

 

Het FlexTap systeem ontkalken

De FlexTap wordt standaard geleverd met kalkfilter om kalkaanslag tegen te gaan in het FlexTap systeem. Echter kan het voorkomen dat het filter element te laat wordt vervangen of dat je in een gebied woont met een hoge waterhardheid. In deze gevallen kan het verstandig zijn om je FlexTap extra te ontkalken om de levensduur van jouw FlexTap te verlengen.

Reservoir ontkalken

Je kunt je reservoir preventief ontkalken voor het behoud van je FlexTap systeem. Echter zijn er ook indicaties die aangeven dat er te veel kalk in het systeem zit. Dit kan een slappere kokend water straal of een harder geluid bij het verwarmen zijn. Bij een slappere straal adviseren we altijd eerst om te controleren of de leidingen van de FlexTap geen kronkels of beknellingen bevatten. Wanneer dit niet het geval is kun je onderstaande stappen volgen voor het ontkalken van het systeem:

1.
Schakel het reservoir uit met de aan-/uitknop op de voorkant van het reservoir. Spoel het reservoir vervolgens door met water door de kokend water knop open te zetten, hierdoor kan het reservoir snel afkoelen.

2.
Haal vervolgens de stekker uit het reservoir en pak een emmer voor het opvangen van eventueel leiding water. Koppel de leidingen los van het reservoir en plaats deze boven de emmer zodat het water wordt opgevangen. Houd altijd ook voor de zekerheid een handdoek bij de hand.

3.
Haal het reservoir uit het keukenkastje en maak deze leeg door het reservoir ondersteboven te houden boven de gootsteen.

4.
Wanneer het reservoir leeg is kun je deze aan de rode kant vullen met natuurazijn of citroensap. Je dient 1,5 liter in het reservoir te stoppen.

5.
Plaats het reservoir weer in het keukenkastje. Sluit de leidingen aan, doe de stekker weer in het reservoir en zet het reservoir aan door de aan-/uitknop 10 seconden ingedrukt te houden. Het reservoir gaat nu opwarmen. Laat de natuurazijn of cityroensap vervolgens minimaal 4 uur intrekken met het reservoir aan. Door het koken van de azijn of citroensap wordt de kalk beter verwijderd.

6.
Wanneer de 4 uur voorbij zijn dien je het reservoir nog goed door te spoelen met enkele liters water om alle kalk en azijn of citroensap uit het systeem te spoelen.

Je kunt er ook voor kiezen het reservoir weer los te halen volgens de eerdere instructies en deze weer leeg te gooien boven de gootsteen wanneer je bijvoorbeeld het proces wil herhalen omdat je het reservoir al langere tijd niet hebt ontkalkt. Echter blijft het alsnog belangrijk het systeem goed door te spoelen na de ontkalking, dit verwijderd namelijk alle resten en zorgt voor het ontluchten van het reservoir. 

Je kunt nu weer gebruik maken van je FlexTap.

Ontkalken van het kraanzeefje

Het ontkalken van het kraanzeefje, de perlator, is heel eenvoudig:

1.
Draai de metalen huls aan het einde van de uitloop los.

2.
Klik het zeefje los en leg enkel het zeefje een uur in schoonmaakazijn.

3.
Spoel eventuele resterende kalkresten van het zeefje.

4.
Stop het zeefje weer terug door hem goed vast te klikken en draai hem weer op zijn plek.

Bekijk alle voordelen

Lees meer over de voordelen en ontdek alles wat de FlexTap te bieden heeft.

Stel direct je FlexTap samen

Bekijk onze verschillende modellen en ontdek nu welke FlexTap het beste bij jou past!